Artiklar | Hotell | Resor

Utforska arkitekturen i Madrid – 10 hotell med unik design

Madrid, Spaniens hjärta och en stad sprängfylld med kultur, historia och livliga gator, är också hem för några av de mest fantastiska arkitektoniska underverken i världen. Utöver det uppenbara – de storslagna palatsen, museerna och de historiska monumenten – gömmer Madrid även en annan skatt för de designintresserade: hotell med unik arkitektur. Här ska vi ta en närmare titt på tio av stadens mest imponerande hotell där design och arkitektur står i centrum.

Hotel Puerta America – En samverkan av världsnamn

Hotel Puerta America är en dröm för den som är intresserad av modern design och arkitektur. Detta hotell är olikt något annat med sina olika våningar designade av världsberömda arkitekter och formgivare som Norman Foster, Jean Nouvel och Zaha Hadid. Varje vånings unika stil ger en egen upplevelse, vilket gör varje besök till ett nytt äventyr.

Silken Puerta Madrid – Futuristisk elegans

Beläget nära flygplatsen hittar vi Silken Puerta Madrid, en byggnad som med sin futuristiska fasad inte bara imponerar på utifrån utan även inbjuder till en modernistisk upplevelse. Hotellets lobby och gemensamma utrymmen återspeglar en strömlinjeformad och nästan rymdålders design som är både elegant och nytänkande.

Hotel Urban – En konsthistorisk skatt

Med en fängslande fasad som kombinerar glas, stål och mörka stenar, är Hotel Urban ett sant mästerverk i hjärtat av Madrid. Hotellet är inrett med konstföremål från Papua Nya Guinea och erbjuder en exotisk atmosfär som kompletterar dess moderna arkitektur. Dessutom är takterrassen med utsikt över stadens takåsar en oförglömlig plats.

Only YOU Hotel Atocha – Industriell charm

Med en unik mix av industriella och samtida element, bjuder Only YOU Hotel Atocha på en designupplevelse som är särskilt synlig i dess imponerande lobby. Beläget direkt överför Atocha-tågstationen, är det här en perfekt startpunkt för en arkitektonisk utflykt genom Madrids gator.

Gran Meliá Palacio de los Duques – Kunglig lyx

Gran Meliá Palacio de los Duques är en återskapning av ett före detta Madrid-palats och erbjuder en praktfylld upplevelse med sin storslagna arkitektur. Hotellet är en hyllning till Spaniens aristokratiska förflutna och kombinerar traditionell design med eleganta, moderna inslag.

ME Madrid Reina Victoria – Modernistisk ådra

Detta hotell, beläget på den livliga Plaza de Santa Ana, skiner av tidlös skönhet efter en omfattande renovering. ME Madrid Reina Victoria behåller sin modernistiska fasad medans interiören erbjuder en lyxig och samtida miljö. Hotellets takbar har några av de bästa utsikterna i staden.

The Principal Madrid – Exklusiv Belle Époque

Ett stenkast från Gran Vía, erbjuder The Principal Madrid hotel en resa tillbaka till den glamourösa epoken av Belle Époque. Hotellet har bevarat mycket av sin ursprungliga arkitektur och interiör men har även moderniserats för att erbjuda alla nutida bekvämligheter.

Vincci The Mint – En frisk fläkt av design

Med sin unika gröna fasad och ett interiörkoncept som liknar en myntverkstad, frestar Vincci The Mint med sin innovativa och upplivande atmosfär. Designer Jaime Beriestain har skapat en lättsam och trendig miljö som känns som en välkommen paus från stadens puls.

Hotel Índigo Madrid – Gran Vía – Ett spektrum av färger

Varje våning på det här hotell är inspirerad av olika aspekter av Madrids historia och kultur, och erbjuder en färgstark och unik mosaik av design. Hotel Índigo Madrid – Gran Vía är en hyllning till stadens livliga gator och en inbjudan att utforska dess många hemligheter.

Barceló Torre de Madrid – Tradition möter nutid

Formgiven av Jaime Hayon, är Barceló Torre de Madrid en lekfull blandning av traditionella spanska kulturella referenser och lekfulla, moderna element. Beläget i en av stadens ikoniska byggnader, erbjuder hotellet en unik vistelse där historia och samtida stil går hand i hand.

Madrid är så mycket mer än bara en stad; det är en arena för arkitektur och design. Genom att bo på något av dessa hotell får besökare inte bara uppleva stadens rika kulturarv och levande stadsliv, men också njuta av och inspireras av de imponerande och innovativa designkoncept som dessa byggnader representerar. Var och en av dessa hotell har sin egen berättelse och karaktär, som väntar på att upptäckas av resenärer från hela världen.