Hotell | Artiklar

10 unika hotell runt om I världen som tar boendeupplevelsen till en ny nivå

Hotellvärlden är fylld med en mängd olika boendemöjligheter, men vissa hotell sticker verkligen ut genom sin kreativitet, unika design och extraordinära faciliteter. Om du letar efter en boendeupplevelse utöver det vanliga, har vi samlat en lista med 10 unika hotell runt om i världen som kommer att föra dig till en helt ny nivå av spännande äventyr och minnesvärda stunder.

  1. Jules’ Undersea Lodge – Key Largo, Florida, USA Denna otroliga lodge ligger under vattenytan i Key Largo och är det enda hotell i USA där du kan sova under havet. Med sina panoramafönster får du möjlighet att observera det marina livet från bekvämligheten av ditt eget rum. En natt på Jules’ Undersea Lodge blir en oförglömlig upplevelse för alla som älskar havet.
  2. Kakslauttanen Arctic Resort – Saariselkä, Finland Om du drömmer om att se norrskenet dansa på natthimlen är detta det perfekta stället att bo på. På Kakslauttanen Arctic Resort kan du välja att bo i en glasigloo, vilket ger dig en fantastisk utsikt över det magiska fenomenet. Du kommer att vara omgiven av snö och is, och detta är verkligen en upplevelse som tar dig bortom det vanliga.
  3. Giraffe Manor – Nairobi, Kenya För djurälskare är Giraffe Manor en dröm som går i uppfyllelse. Detta exklusiva hotell erbjuder möjligheten att äta frukost tillsammans med giraffer som gärna tittar in genom fönstren. Dessutom kan du njuta av den fantastiska arkitekturen och den charmiga atmosfären som gör detta hotell till en unik och minnesvärd destination.
  4. Icehotel – Jukkasjärvi, Sverige Det här hotellet är känt över hela världen för sin spektakulära design och byggs varje år om från is och snö. Gästerna kan bo i isrummen eller de varmare chalets och njuta av den arktiska miljön. Förutom att beundra iskonstverken kan du även prova på aktiviteter som hundslädeåkning och norrskensturer.
  5. Free Spirit Spheres – Vancouver Island, Kanada Denna unika boendeform låter dig sova i trädhuskupoler upphängda bland tallarna. Free Spirit Spheres är en kombination av skönhet, natur och en känsla av äventyr. Du kommer att vakna upp omgiven av lugnet i skogen och få möjlighet att uppleva naturen på ett helt nytt sätt.
  6. Attrap’Rêves – Alla platser i Frankrike Attrap’Rêves erbjuder genomskinliga bubblor utspridda över hela Frankrike, där gästerna kan sova under stjärnorna och vakna upp till en hisnande utsikt. Oavsett om det är på landet, vid havet eller i skogen, kommer dessa bubblor att ge dig en unik upplevelse av naturen.
  7. Magic Mountain Hotel – Huilo-Huilo, Chile Detta hotell ser ut som en gigantisk vulkan täckt av grönt. Beläget i den chilenska regnskogen erbjuder Magic Mountain Hotel inte bara en fantastisk naturupplevelse utan också möjligheten att utforska områdets vattenfall, varma källor och vandringsleder.
  8. Skylodge Adventure Suites – Cusco, Peru Om du är redo för en adrenalinfylld upplevelse, kan du övernatta i en genomskinlig glasbubbla upphängd på en klippa. Dessa sviter, som kan nås genom klättring eller zipline, ger en hisnande utsikt över Sacred Valley i Peru och är ett perfekt val för äventyrslystna resenärer.
  9. The Manta Resort – Pemba Island, Tanzania För dem som älskar att dyka och utforska det marina livet är The Manta Resort en drömdestination. Här kan du bo i en övervattenssvit där sovrummet är nedsänkt i det turkosa havet. Detta ger dig möjlighet att vakna upp med fiskar som simmar runt dig och ge dig en nära kontakt med havet.
  10. Treehotel – Harads, Sverige Detta hotell är en samling av unika trädkojor högt uppe bland tallarna i norra Sverige. Varje koja har en egen unik design och ger en fantastisk utsikt över den omgivande naturen. Från en spegelkub och en fågelbo-liknande koja till en svävande UFO, Treehotel är en fantastisk destination för älskare av arkitektur och natur.

Dessa 10 unika hotell runt om i världen är bara några exempel på de otroliga boendealternativen som finns tillgängliga där ute. Oavsett vilket hotell du väljer, kommer du att bli förtrollad av den enastående designen, atmosfären och den minnesvärda upplevelsen som dessa platser erbjuder. Ta steget utanför det vanliga och upptäck en helt ny värld av hotellboende!