Hotell | Artiklar

Coola hotell i Sverige

Sverige erbjuder en rad coola hotell som ger besökare unika och minnesvärda upplevelser. Från att bo i en trädkoja till att sova under vattnet, finns det något för alla som söker något annorlunda. I denna artikel kommer vi att utforska några av de mest spektakulära hotellen i Sverige, inklusive detaljer om deras unika egenskaper och priser.

Låt oss dyka in i dessa fantastiska boendealternativ och se vad de har att erbjuda.

Sov 155 meter under marken

Ulrica Eleonora gruvan erbjuder en unik upplevelse där gäster kan sova 155 meter under marken. Detta är världens djupaste hotellsuite och håller en behaglig temperatur på 18 grader Celsius. En vistelse här inkluderar en guidad tur av gruvan och frukost. Priset för två personer är 4,890 SEK.

Att bo så djupt under marken är en av de mest annorlunda hotellupplevelserna man kan ha i Sverige. Den historiska gruvan skapar en atmosfär som är både mystisk och fascinerande. Det är verkligen ett av de mest spektakulära hotellen man kan tänka sig.

Förutom att njuta av den unika miljön, får gästerna också en guidad tur av gruvan. Detta ger en inblick i gruvans historia och hur den fungerade under dess aktiva år. Frukosten som serveras är en perfekt avslutning på en oförglömlig natt.

Ulrica Eleonora gruvan är ett utmärkt exempel på hur coola hotell i Sverige kan erbjuda något utöver det vanliga. För den som söker en annorlunda upplevelse och inte har något emot att sova djupt under marken, är detta hotell ett måste.

Iskall natt

Ice Hotel i Jukkasjärvi erbjuder en oförglömlig vistelse där varje rum är unikt designat. Hotellet ligger nära Torne älv och erbjuder en rad olika prisklasser, från 660 till 3,407 SEK per person per natt. Vistelsen inkluderar en guidad tur och varm lingonjuice på morgonen.

Att bo på ett ishotell är en av de mest spektakulära hotellupplevelserna i Sverige. Varje rum är skapad av is och snö, vilket gör varje vistelse unik. Designen av rummen förändras varje år, vilket innebär att gästerna alltid kan förvänta sig något nytt och spännande.

Hotellet erbjuder också en rad aktiviteter som is-skulptering och hundspannsturer, vilket gör vistelsen ännu mer minnesvärd. Efter en dag fylld med aktiviteter, kan gästerna njuta av en varm dryck och beundra den fantastiska iskonsten som omger dem.

För den som söker något annorlunda och unikt, är Ice Hotel i Jukkasjärvi ett perfekt val. Det är verkligen ett av de coola hotellen i Sverige som erbjuder en upplevelse utöver det vanliga.

Bo som kolarn

I Skinnskatteberg kan gäster bo i en av tolv kolarkojor i granskogen. Dessa kojor har två britsar med uppblåsbara madrasser och fårskinnsfällar, en vedeldad kamin och grundläggande matlagningsmöjligheter. Gästerna lagar sina egna måltider med tillhandahållna ingredienser. Priset för två personer per natt varierar mellan 900 och 1,990 SEK.

Att bo i en kolarkoja erbjuder en rustik och autentisk upplevelse. Här kan man verkligen känna sig ett med naturen och njuta av en enklare livsstil. Kojorna är utrustade med allt man behöver för en bekväm natt, inklusive en vedeldad kamin som håller värmen under kalla kvällar.

För naturälskare är detta ett perfekt sätt att uppleva skogens lugn och ro. Att laga sina egna måltider med lokala ingredienser ger en känsla av självförsörjning och äventyr. Skinnskatteberg är känt för sina vackra skogar och rika djurliv, vilket gör vistelsen ännu mer minnesvärd.

Dessa annorlunda hotell erbjuder en unik möjlighet att bo som en kolare och uppleva en del av Sveriges kulturhistoria. För den som söker något ovanligt och genuint, är detta ett av de coola hotellen i Sverige som verkligen sticker ut.

Bo mitt i lövverket

Vid Hornborgarsjön kan gäster sova sju meter ovanför marken i en trädkoja. Hotellet erbjuder två rum, Andrum och Sjunde himlen, som är perfekta för fågelentusiaster. En frukostkorg levereras till balkongen på morgonen. Priset för två personer per natt varierar mellan 2,350 och 2,990 SEK.

Att bo i en trädkoja ger en unik möjlighet att komma nära naturen. Här kan du vakna upp till fågelsång och njuta av utsikten över skogen från din egen balkong. Andrum och Sjunde himlen är designade för att ge en känsla av lugn och avskildhet, vilket gör dem idealiska för en avkopplande vistelse.

Frukosten som levereras till balkongen är en höjdpunkt. Att börja dagen med en korg fylld med lokala delikatesser medan du blickar ut över trädtopparna är en upplevelse i sig. Denna detalj gör vistelsen ännu mer minnesvärd och speciell.

För fågelentusiaster är detta en dröm. Hornborgarsjön är känt för sitt rika fågelliv, och att bo i en trädkoja här ger en perfekt möjlighet att observera fåglar från första parkett. Det är verkligen ett av de mest annorlunda hotellen i Sverige, och ett av de coola hotell i Sverige som erbjuder något utöver det vanliga.

Sammanfattningsvis, för den som vill bo i en trädkoja och uppleva naturen på nära håll, är detta hotell ett utmärkt val. Med sina unika rum och naturnära läge erbjuder det en oförglömlig vistelse som passar perfekt för både avkoppling och äventyr.

Flytta in med fåglarna

Nära Luleå erbjuder Treehotel sex trädkojor som är 4-6 meter ovanför marken. Rummen är tillgängliga via ramper, broar eller elektriska trappor. Gäster checkar in på Brittas pensionat och går fem minuter till Treehotel. Platsen erbjuder fantastisk utsikt över Lule älv och olika naturaktiviteter. Priset för två personer per natt börjar från 4,900 SEK.

Treehotel är ett av de coola hotell i Sverige, där varje trädkoja är unikt designad för att smälta in i naturen. Här kan gäster njuta av en spektakulär utsikt över Lule älv och omgivande skogar. Att bo i en trädkoja ger en känsla av frihet och närhet till naturen som få andra boenden kan erbjuda.

Varje trädkoja har sin egen unika design och är utrustad med moderna bekvämligheter. Gästerna kan välja att nå sina rum via ramper, broar eller elektriska trappor, vilket gör det enkelt och bekvämt att komma åt sitt boende. Att checka in på Brittas pensionat och sedan promenera till Treehotel ger en känsla av äventyr och utforskning.

För naturälskare och fågelskådare är Treehotel ett paradis. Området erbjuder en mängd olika naturaktiviteter, från vandring till fågelskådning. Den fantastiska utsikten över Lule älv och de omgivande skogarna gör vistelsen ännu mer minnesvärd. Detta är verkligen ett av de mest unika och spektakulära hotellen i Sverige.

Att bo i en trädkoja på Treehotel är en upplevelse som kombinerar lyx och natur på ett enastående sätt. För den som söker något annorlunda och vill komma nära naturen, är detta hotell ett perfekt val. Treehotel är ett av de coola hotellen i Sverige som erbjuder en oförglömlig vistelse.

Testa livet som fyrvaktare

Segerstads Fyr på sydöstra Öland erbjuder en möjlighet att uppleva livet som fyrvaktare. Gäster bor i fyrvaktarens hus och kan njuta av fantastisk utsikt och ett rikt fågelliv. Området erbjuder även natur- och fågelskådningsturer. Priset per säng per natt börjar från 340 SEK.

Att bo i ett fyrvaktarhus är en unik upplevelse som kombinerar historia och natur. Här kan man verkligen känna sig som en del av Ölands kustlinje. Fyrvaktarens hus ger en autentisk känsla av hur livet var förr i tiden, samtidigt som man har alla moderna bekvämligheter.

Den spektakulära utsikten över havet och de omgivande landskapen är en av höjdpunkterna med att bo här. På morgonen kan man vakna upp till soluppgången över horisonten och på kvällen njuta av solnedgången. För fågelskådare är detta en perfekt plats då området är känt för sitt rika fågelliv.

För den som vill utforska mer, erbjuder Segerstads Fyr natur- och fågelskådningsturer. Dessa turer ger en djupare förståelse för området och dess ekosystem. Det är ett utmärkt sätt att lära sig mer om Ölands unika flora och fauna.

För den som söker något annorlunda och vill uppleva en bit av Sveriges kusthistoria, är Segerstads Fyr ett utmärkt val. Detta är verkligen ett av de coola hotellen i Sverige som erbjuder en unik och minnesvärd vistelse.

En resa tillbaka i tiden

I Visbys gamla stad kan gäster bo i ett hotell som är designat för att likna scener från Addams Family TV-serien eller en Hitchcock-film. Varje svit är 43 kvadratmeter och rymmer upp till fem personer, med ett sovrum på övervåningen och ett vardagsrum, pentry och badrum på nedervåningen. Priset per natt börjar från 1,095 SEK.

Att bo i detta hotell ger en känsla av att resa tillbaka i tiden. Varje svit är omsorgsfullt inredd för att skapa en atmosfär som påminner om klassiska TV-serier och filmer. Sovrummet på övervåningen erbjuder en avskild och mysig plats att vila, medan vardagsrummet på nedervåningen är perfekt för avkoppling och umgänge.

Pentryt är utrustat med grundläggande matlagningsmöjligheter, vilket ger gästerna friheten att laga enklare måltider under sin vistelse. Badrummet är modernt och bekvämt, vilket säkerställer att alla behov tillgodoses.

Visbys gamla stad är en charmig plats med mycket att erbjuda. Att bo i ett hotell som detta, mitt i hjärtat av staden, ger en unik möjlighet att utforska de historiska gränderna och sevärdheterna. För den som söker något annorlunda och unikt, är detta hotell ett utmärkt val bland de coola hotellen i Sverige.

Bo i en älg

På Wrågården nära Falköping kan gäster bo i ett rum designat för att se ut som en älg. Rummen ligger intill älghägnet och gården erbjuder ekologiska måltider, inklusive viltkött och bison, samt olika naturaktiviteter. Priset för två personer per natt börjar från 2,995 SEK.

Att bo i en älgformad byggnad är en av de mest unika hotellupplevelserna i Sverige. Här kan du vakna upp till synen av älgar som strövar omkring precis utanför ditt fönster. Den närhet till djurlivet som erbjuds här är svår att hitta någon annanstans.

Wrågården är känd för sina ekologiska måltider. Gästerna kan njuta av rätter tillagade med lokala ingredienser, inklusive viltkött och bison. Det är en kulinarisk upplevelse som kompletterar den naturnära vistelsen perfekt.

Förutom att bo i ett annorlunda hotell, kan gästerna delta i olika naturaktiviteter. Området erbjuder vandringsleder och möjligheter att utforska den omgivande naturen. Det finns också guidade turer där man kan lära sig mer om älgar och andra djur som lever i området.

Sammanfattningsvis, för den som vill ha en unik och minnesvärd vistelse, är Wrågården ett utmärkt val. Kombinationen av att bo i en älg, njuta av ekologiska måltider och delta i naturaktiviteter gör detta till ett av de coola hotellen i Sverige.

Bo under vattnet i Mälaren

Utter Inn är ett flytande hotell i Mälaren, designat av konstnären Mikael Genberg. Hotellet har en flytande däck och ett undervattensrum med panoramafönster. Rummet ovanför vattnet inkluderar grundläggande köksfaciliteter, en torrtoalett och gasvärme. Hotellet är öppet från april till oktober. Priset per person per natt varierar mellan 1,200 och 1,600 SEK.

Att bo under vattnet är en upplevelse som kombinerar äventyr och avkoppling på ett unikt sätt. Panoramafönstren i undervattensrummet ger en fantastisk utsikt över Mälarens undervattensvärld, vilket gör det till ett av de mest spektakulära hotellen i Sverige.

Rummet ovanför vattnet är enkelt men funktionellt. Här finns allt man behöver för en bekväm vistelse, inklusive en liten köksvrå där man kan laga enklare måltider. Den torra toaletten och gasvärmen säkerställer att gästerna har de bekvämligheter de behöver, även om de befinner sig mitt i sjön.

Utter Inn är ett av de coola hotellen i Sverige som erbjuder en verkligt annorlunda upplevelse. För den som vill prova något nytt och spännande, är detta flytande hotell ett utmärkt val.

Avslutning

Sverige erbjuder en rad unika och spektakulära hotell som tillfredsställer olika smaker och preferenser. Från att bo i en gruva 155 meter under marken till att sova i en trädkoja eller under vattnet i Mälaren—möjligheterna är många och varierade. Dessa annorlunda hotell ger inte bara en plats att sova, utan också en chans att uppleva något utöver det vanliga.

Oavsett om du vill bo som en kolare i Skinnskatteberg, testa livet som fyrvaktare på Öland, eller flytta in med fåglarna i Luleå, finns det häftiga hotell som väntar på dig. Varje plats erbjuder en unik miljö och äventyr, vilket gör varje vistelse minnesvärd och speciell.

För den som vill ha en oförglömlig hotellupplevelse, är dessa coola hotell i Sverige ett utmärkt val.