Artiklar | Hotell | Resor

10 hotell i Barcelona med unik arkitektur!

Barcelona är en stad som är världskänd för sin extraordinära arkitektur. Staden har en särpräglad stil som skiljer sig från andra, och detta är något som även gäller för stadens hotell. Från modernistiska mästerverk till futuristiska skapelser kan reseintresserade och arkitekturälskare finna boenden som både överraskar och inspirerar.

I den här artikeln utforskar vi tio hotell i Barcelona som imponerar med sin unika arkitektur. Dessa hotell erbjuder inte bara en plats att vila på, utan även en arkitektonisk upplevelse som förhöjer din vistelse i Kataloniens huvudstad.

W Barcelona – Seglet som skär genom himlen

W Barcelona, som ofta kallas för ”Hotel Vela” (Segelhotellet) på grund av sin segelformade struktur, är ett verk av den prisbelönta arkitekten Ricardo Bofill.

Hotellet ligger på stranden av Barceloneta och är ett av stadens mest fotografiska landmärken. Med sin belägenhet vid vattnet och spektakulära glasfasad som reflekterar det azurblå havet, är W Barcelona en ikonisk del av stadens skyline.

Hotel Arts Barcelona – En mästare av metall och glas

Intill den olympiska marinan reser sig Hotel Arts Barcelona, designat av den amerikanske arkitekten Bruce Graham. Den imponerande strukturen är klädd i blått glas och vit metall, vilket gör att det ser ut som en gigantisk skulptur.

Hotellets yttre kompletteras av en enorm fiskstaty skapad av Frank Gehry, placerad strategiskt vid basen av byggnaden.

Barceló Raval – Modernt rundande form

Barceló Raval sticker ut med sin ovala struktur i hjärtat av det livliga kvarteret Raval. Den moderna designen med en fasad som är belagd med ett mönster av perforerat metall, fångar ögat och skapar en intressant kontrast mot de äldre byggnaderna i området.

Hotellet är känt för sin trendiga atmosfär och dess 360-graders terrass som erbjuder en av de mest kompletta vyerna över Barcelona.

Casa Camper Barcelona – En hyllning till kreativitet

Detta designhotell har en fasad som är svår att missa med sin klarröda färg. Casa Camper ligger i det kreativa distriktet El Raval och erbjuder en minimalistisk design kombinerat med färgstarka detaljer.

Den inre designen reflekterar skomärket Campers filosofi, vilket präglas av en kärlek till enkelhet och bekvämlighet.

Mercer Hotel Barcelona – Spåren av historia

Mercer Hotel Barcelona ligger i det gotiska kvarteret och är inrymt i en byggnad som daterar tillbaka till romersk tid. Många av de ursprungliga elementen, som de romerska murarna och medeltida valv, har bevarats och integrerats i hotellets design.

Kombinationen av gammalt och nytt skapar en förtrollande miljö som för samman historiens vingslag med modern komfort.

The One Barcelona GL– Stilren elegans

Med dess avskalade fasad och design, är The One Barcelona GL ett exempel på minimalistisk skönhet.

Detta hotell balanserar enkla linjer och geometriska former, och är även hem till en av stadens populära takterrasser. The One Barcelona GL är en fristad för dem som värdesätter diskret lyx och en atmosfär präglad av design och mode.

Claris Hotel & Spa – En förening av konst och boende

Claris Hotel & Spa är en mästare på att förena konst och arkitektur. Beläget i en byggnad som från början var ett palats, erbjuder detta femstjärniga hotell inredda med äkta konstverk och antikviteter.

De antika elementen står i kontrast mot det moderna stålet och glaset som används i andra delar av hotellet och skapar därmed en unik konstnärlig atmosfär.

El Palauet Royal Suites Barcelona – Att leva i modernismens tecken

El Palauet Royal Suites Barcelona ger gästerna en känsla av att resa tillbaka i tiden till modernismens glansdagar.

Med sitt noggranna restaureringsarbete av den modernistiska byggnaden har detta hotell en inredning som hedrar den ursprungliga designen, inklusive handmålade tak och utsmyckade golvmönster. Den gamla världens charm möter modern teknologi och bekvämlighet.

The Serras Barcelona – En historisk vistelse

The Serras boutiquehotell är beläget där Pablo Picasso en gång hade sin första studio. The Serras Barcelona kombinerar industriell elegans med moderna snitt, och dess läge vid Port Vell ger en fantastisk utsikt över hamnen.

Den historiska byggnadens karisma förstärks av en inredning som är både modern och komfortabel.

Grand Hotel Central – En klassisk silhuett

Grand Hotel Central hyllar Barcelonas klassiska arkitektur. Byggnaden, som hästammar från 1920-talet, har en konstruktion som påminner om stadens tidiga moderna arkitektur.

Inuti hotellet fortsätter den tidlösa elegansen med raffinerade rum och en imponerande takterrass med pool som erbjuder en utsikt utan dess like över citylandskapet.

Barcelona är inte bara en stad där världsberömd arkitektur fungerar som en kuliss för stadslivet, det är också en plats där hotellen är levande delar av denna kulturella rikedom. Varje hotell med sin unika arkitektur bidrar till en oförglömlig upplevelse av staden.

Oavsett om du föredrar historiska byggnader, modernistiska verk eller modern design, finns det ett arkitektoniskt intressant hotell i Barcelona som kommer att fascinera och tilltala just dig.